Hogyan vásároljunk használt laptopot?

2016. 03. 25. 13:55:46
Hogyan vásároljunk használt laptopot?
Ahogyan a használt autó vásárlásnak, úgy a  használt laptop  vásárlásnak is megvannak a maga szabályai. Érdemes az alapvető szabályokat betartani és körültekintően választani, különben többet veszíthetünk a dolgon, mint amennyit spórolnánk.

Nézzük meg a modell tulajdonságait 

Mindenekelőtt tájékozódjunk az adott típus tulajdonságairól, felszereltségéről, érkezzünk felkészülten. Alapvető, hogy a laptop külsejét mérjük fel először: milyen állapotban van a billentyűzet, nem karcos vagy sérült-e a monitor és a váz.

Meg kell érdeklődni a megvásárolni kívánt  használt laptop  korát, fizikai állapotát. Melyek azok az alkatrészek, amik sérültek, jobban igénybe voltak véve és az is fontos, hogy az akkumulátor mennyit bír töltés nélkül.

Legyen a termék garanciális 

Ajánlott garanciával rendelkező  laptopot  vásárolni, hogy ha idővel kiderülnek elhallgatott hibák, azokat ki lehessen javíttatni. Vegyük kézbe a gépet, stabil-e az illesztéseknél, nem lazák-e a zsanérok, kapcsoljuk be, nem melegszik-e fel túl gyorsan, teszteljük le a csatlakozókat, a billentyűzetet.

Webáruházunk csekély felár ellenében minden egyes termékre 2 év garanciát is nyújt, ennek köszönhetően kiemelkedően kedvezővé válhat a használt prototípusok vásárlása. 

Melyek az ismertebb modellek? 

A piacon számos ismert modelltípus kapható, ezeknek természetesen vannak előnyeik és hátrányaik egyaránt. A Dell, Fujitsu, IBM és HP egyaránt ismert és keresett márkák, mindegyik kiváló választás lehet akár otthoni, vagy irodai munkára. 

Ne felejtsük el, hogy a különféle kiegészítők legalább annyit nyomnak a latban a működés tekintetében. 

Mennyit érdemes rászánni? 

Nagyon gyakran felmerülő kérdés vásárlóink részéről: mennyit érdemes rászánni a használt laptop vásárlásra? Ez a kérdés azért is érdekfeszítő, mert azok, akik használtan szeretnének gépekhez jutni, szinte mindig, minden esetben szem előtt tartják az árat. Hiszen egy vadonatúj modell - még gyengébb műszaki paraméterek mellett is - meglehetősen drága. 

Ezért érdemes lehet mindig, minden körülmények között arra gondolni, hogy a használt laptopokat - legalább kereskedésünk - mindig nagyon alapos bevizsgálásnak teszi ki. Minden esetben megnézzük a működési teljesítményt, az alkatrészek épségét, és így, ezen módon akár két év garanciát is vállalunk minden termékünkre. 

Egy i5-ös processzorral, 8 GB RAM-mal rendelkező prototípus ára nagyjából 60-70.000 Ft-nál kezdődik használtan, míg egy csúcsteljesítményű, 32 GB RAM-os gép i7-es processzorral 250.000 Ft alatt nem igen kapható. Ne feledjük, hogy az árak többszörösére rúgnak vadonatúj gépek esetén.