Melyik használt laptopot érdemes megvenni?

Melyik használt laptopot érdemes megvenni?

A használt üzleti laptopok költséghatékony alternatívát jelentenek a vadiúj notebookokkal szemben, ráadásul a business class minősítés az átlagosnál jobb kivitelt is jelent. A termékleírások között kutatva azonban elbizonytalanodhatunk, hiszen nagyon sokféle konfiguráció áll rendelkezésre. Ebben a cikkben Ön is megismerheti, hogy milyen fő tulajdonságokra kell figyelni egy laptop vásárlás során.

Márkanév

Mielőtt belemennénk a specifikációkba, érdemes áttekinteni a legjobb márkaneveket. A használt notebook boltoknál nagyjából ugyanazokkal a gyártókkal találkozni, ami nem véletlen, meg van az a kör, ahonnan mindig jó minőségű modellekre lehet számítani.

A hasznaltlaptop.eu webáruházban is ezeket a márkaneveket forgalmazzuk, hiszen már hatalmas tapasztalat gyűlt fel velük az évek során, és bátran kínálhatjuk őket a vásárlóinknak. A legjobb üzleti laptopok közé tartoznak:

·         a Dell használt laptopok (köztük a Dell Latitude termékek)

·         a Fujitsu használt laptopok (köztük a Fujitsu Lifebook modellek)

·         a HP használt laptopok

·         a Lenovo haszált laptopok (IBM, köztük az IBM Thinkpad modellek)

Érdemes figyelni arra, hogy a Fujitsu-Siemens termékek sokkal gyengébb minőségűek, bár ma már nem is gyárgyák őket, de természtesen a Fujitsunak és megvan a saját üzleti kategóriája, mely név alatt a legmegbízhatóbb termékeit gyártja. Ez a név Fujitsu Lifebook. Ezért érdemes csak a Fujitsu Lifebook üzleti laptopokat megvásárolni és kerülni kell a Siemens-szel együtt készített modelleket a Fujitsu-Siemens termékeket.

Processzor

A processzorral sok teendő nincs, mivel ez a főalkatrész jellemzően nem cserélhető egyszerűen a laptopban. Mivel a hasznaltlaptop.eu webshopban üzleti notebookokat forgalmazunk, ezek mindegyike amúgy is az erősebb szériák közé tartozott a gyártásakor, és még ma is jelentős erőt képviselnek.

Máshol vásárolva azonban figyelni kell arra, hogy az Intel i-Series processzorokat válasszuk, például az i3, i5, i7 esetleg i9 CPU-kat, és kerüljük az Intel Pentium és Intel Celeron modelleket. Ez utóbbi kettő ugyanis mára a budget kategóriát jelenti, gyengébb teljesítménnyel.

Memória

Ez az egyik fő komponens, ami nagyon jelentősen befolyásolja a notebook teljesítményét. Ma már elvárt a legalább 4 GB DDR3 memória megléte, de még jobb, ha 8 GB-os modellt választunk, ezzel kényelmesen lehet dolgozni, tanulni, kikapcsolódni. A játékhoz vagy erőforrásigényesebb alkalmazásokhoz viszont 16 GB-ra is szükség lehet.

Érdemes tudni, hogy a hasznaltlaptop.eu webáruházban van lehetőség arra, hogy egy-egy kinézett refurbished üzleti laptop modellt további memóriával lássunk el. Ha egy notebook megtetszett Önnek, de kevésnek tartja a gyárilag beleszerelt memória méretét, akkor a termék adatlapján keresse meg a Konfigurátor szekciót. Itt a több memória résznél csak válassza ki az extra memória mennyiségét, és a rendszer automatikusan hozzáadja azt a kosárhoz. A megvásárolt üzleti laptop Önhöz már a bővített memóriamennyiséggel érkezik, mivel mi azt a szervizben beszereljük, és további szerelni valója már nem lesz vele.

A cikk terjedelmi korlátai miatt hamarosan egy második cikkben folytatjuk ezt a megkezdett témát.