Használt üzleti laptop, mint tökéletes választás

Használt üzleti laptop, mint tökéletes választás

A használt üzleti laptop vásárlását egyre több vállalkozónak, vállalati döntéshozónak és üzletembernek lenne érdemes megfontolnia. Még akkor is, ha a vállalkozói tevékenység alapból megköveteli a prémium IT-minőséget.

Ebben a cikkben bebizonyítjuk, hogy nem feltétlenül a vadonatúj készülékekben érdemes gondolkodni, és akár egy 2-3 éves laptop is tökéletes választás lehet.

Egy használt üzleti laptop is jelenthet TOP minőséget

Pláne, ha tudatosan vetünk egy pillantást az előéletére. Tudni kell ugyanis, hogy például a használt Dell üzleti laptopok egy jelentős része nagy nemzetközi vállalatoktól, bankoktól és pénzintézetektől származik.

Ahol komoly IT-csapat munkálkodik azon napi szinten, hogy technológiai szempontból a lehető legmagasabb szintű infrastruktúra álljon rendelkezésre. Az üzletmenet egész egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy a munka a gépek esetleges meghibásodása miatt ne haladjon.

Ebből a megfontolásból céges policy ezeknél a szervezeteknél a komplett laptop- és számítógéppark cseréje 2-3 évente. Függetlenül attól, hogy a lecserélt gépek egyébként maximálisan képesek kiszolgálni az igényeket.

 

Amiért tényleg megéri lecsapni egy használt üzleti laptopra

Amikor elsősorban üzleti célokra vagy munkavégzéshez van szükség hordozható számítógépre, akkor a teljesítményre vonatkozóan nincs pardon. Az ember joggal várja el, hogy a választott készülék megbízhatóan kiszolgálja az igényeket.

Tehát egy használt üzleti laptoppal kapcsolatban fontos kritérium a teljesítmény, a gyorsaság és a megbízhatóság. Bírnia kell a terhelést órákon át még olyankor is, amikor egyszerre sok alkalmazás fut rajta.

Ha meetingről meetingre járunk, akkor a készüléknek töltés nélkül is rendelkezésre kell állnia legalább 3-4 órán keresztül. Sőt, ideális esetben az online kommunikációs platformok, a webkamera, vagy akár a nagyobb gépigénnyel járó irodai programok gyors futtatása sem jelenthet gondot.

A használt modellek mellett szóló legfőbb érv, hogy a felsoroltak mind kedvező ár-érték arány mellett érhetők el.

 

Az olcsó húsnak bizony nem mindig híg a leve IT-területen

Kiváltképp akkor, ha az ember felkészülten lát hozzá a laptopvásárláshoz. Tudva azt, hogy a Dell Latitude, a Fujitsu Lifebook, a Hewlett Packard Elitebook vagy Probook, vagy az IBM/Lenovo Thinkpad üzleti felhasználásra gyártott modelljeihez akár használtan is hozzá lehet jutni.

Méghozzá prémium minőségben, mégis sokkal olcsóbban, mintha új gépet vásárolnánk. Csak a megfelelő forrást kell kiválasztani a beszerzéshez. Többek között mi is arra szakosodtunk, hogy ezeket az üzleti környezetre fejlesztett gépeket tegyük elérhetővé.

Amivel valójában minden érintett jól jár. Az eszköz tovább használatban marad, a szerencsés vásárló pedig ugyanazt a teljesítményt kapja meg töredékáron, amiért egy új üzleti készülék esetében sokkal mélyebben kellene a zsebébe nyúlnia.

 

A használt üzleti laptop vásárlásának gyakorlati tippjei

A kifogástalan minőségű számítástechnikai eszközök használatát szem előtt tartva csakis megbízható forrásból tanácsos megoldani a beszerzést. Olyan szolgáltatótól vásárolva, aki dokumentálni tudja a gép előéletét.

Korrekt helyeken garancia is járhat a használt készülék mellé, ráadásul az értékesítést megelőzően a gépek egy külső-belső tisztításon és felújításon is átesnek. Ezek együttesen szavatolják, hogy éveken át hibátlan működést tapasztaljunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: 2023