Hogyan válasszunk használt számítógépet?

Hogyan válasszunk használt számítógépet?

Lassan mindenkinek szüksége van számítógépre, hiszen a tanuláson át a mindennapi ügyintézésre is az internetet hívjuk segítségül. Amikor szeretnénk beruházni egy kisebb vagy nagyobb összeget egy számítógépre, akkor érdemes alaposan körülnézni a használt pc boltokban, mert igazi kincsekre bukkanhatunk.

Az első és legfontosabb kérdés az kell legyen, hogy asztali- vagy hordozható számítógépet szeretnénk? Mindkét választás mellett szólnak érvek, de mindenki maga tudja, hogy szeretné-e hordozni a gépét utazások során vagy csak otthon használná és az asztali gépet kényelmesebbnek találja.

A másik nagy kérdés az szokott lenni, hogy új- vagy használt számítógép mellett döntsünk, mert természetesen a használt pc boltban is nagyszerű ajánlatokkal találkozhatunk, olyan gépekkel, amelyek kifogástalan állapotban vannak, ráadásul az áruk is nagyon baráti. Ha használt számítógépet keresünk, akkor fontos, hogy kitől vesszük, mert a barátunk barátjának ismerőse lehetséges, hogy nem éppen az igazat mondja az eladó gépéről. Megbízható használt pc boltot már online is találunk, ahol garanciát is kapunk a készülékre, így nem zsákbamacskát vásárolunk, hanem egy tökéletesen működő számítógépet, amelynek az ára is az elképzeléseinkhez igazodik.

A nagy választékban tulajdonképpen mindennel találkozunk, amit csak szeretnénk, így mérlegelni kell, hogy mire szeretnénk használni a számítógépet és ezután dönteni. A használt számítógépeket is lehet kicsi „tatarozni”, újítani, hiszen a teljesítményüket kis befektetéssel jelentősen növelhetjük, így néhány év múlva is tökéletesen használhatóak. Így sokáig tudunk majd egynleteket megoldani excellel