Még több tipp, hogy tovább bírja a laptop utazás közben

Még több tipp, hogy tovább bírja a laptop utazás közben

A múltkori cikkünkben számos tippet mutattunk be ahhoz, hogy utazás közben az Ön használt üzleti laptopja is tovább bírja töltés nélkül. Az ötletek tárháza azonban még nem merült ki, ebben a cikkben további hasznos tanácsokkal ismerkedhet meg.

Jobb energiamenedzsment beállítások

A Windows lehetőséget ad arra, hogy az alapértelmezett energiamenedzsment beállításokat megváltoztassuk. Itt több dolog is megadható, és érdemes ellenőrizni, hogy az Önnek megfelelők vannak-e megadva éppen a beállítások között.

Lehetőség van arra, hogy meghatározza, mi történjen az üzleti notebook tetejének lehajtásakor. Választható, hogy ne történjen semmi, de az is, hogy alvó üzemmódba tegye magát a notebook. Az előző akkor jó választás, ha Ön gyakran hajtja le a laptopját az illetéktelen betekintés elől, de nem szeretne mindig várni, hogy a gép feléledjen. Az utóbbi pedig akkor, ha a munka végeztével csak lecsukná a laptop fedelét, és nem szeretne bíbelődni a leállítással.

Azt érdemes tudni, hogy az alvó üzemmód több energiát fogyaszt, mint a leállítás vagy a hibernálás, ezért hosszabb utazásnál mindenképpen érdemes az utóbbi két üzemmódot választani. Így tovább ki fog tartani az energia.

Szellőzés biztosítása

A laptop ideális helye az asztalon vagy valamilyen kemény felületen van. Főleg a nagyobb teljesítményű üzleti notebookok vannak felszerelve erős hardverrel, melyek több hőt is termelnek.

Amennyiben Ön a notebookot a térdére vagy ruhaneműre, ágyra teszi, esetlegesen elzárja az alsó szellőzőket. Emiatt a belső hőmérséklet felszökik, a ventilátor pedig több energiát fogyasztva nagyobb fokozatra kapcsol, hogy az oldalsó szellőzőkön távozhasson a hő.

Ha biztosítja a notebook számára szükséges szellőzést, akkor jóval tovább fogja bírni a gép egy feltöltéssel is.

Kiegészítő akkumulátor vásárlása

Egy idő után mindenképpen le fog merülni még a legjobb üzleti notebookok akkumulátora is, ilyenkor nincs más megoldás, mint valamilyen töltési mód után nézni. A legtöbb laptophoz kapható pótakkumulátor, egyes típusoknál a használatukhoz még az eredeti akksit sem kell kivenni a gépből. Amint a töltöttség kritikus szint alá csökken, elegendő csatlakoztatni az új egységet, és a munka zavartalanul mehet tovább.

Tipp: ha szeretnénk, látogassunk el a bécsi irodakar blogjára, ahol hasonló cikkeket olvashatunk irodaszer témában. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Laptop utazás közben