Mikor jó választás egy üzleti laptop?

Mikor jó választás egy üzleti laptop?

 

Amennyiben főleg munkához, vagy tanuláshoz való gépet keresünk, érdemes lehet az üzleti laptop kategórián belül nézelődni. Hisz ma már rengeteg jobbnál jobb készülék van a piacon, a minél tökéletesebb felhasználói élmény eléréséhez azonban fontos, hogy olyan típust válasszunk, ami illeszkedik a felhasználási céljainkhoz. 

Egy üzleti laptop funkciói 

Mivel az ilyen típusú eszközök főleg vállalati felhasználásra lettek kialakítva, ezért azokban a feladatokban erősek, amelyek az irodai környezetben jellemzőek. Kiválóan alkalmasak tehát az e-mailek, táblázatok és különböző más fájlok kezelésére. 

Általában rendelkeznek beépített kamerával, ami fontos lehet online megbeszéléseken való részvétel esetén. Egyre több helyen elérhető már távoktatás is, így hasznos lehet ez a funkció akkor is, ha a laptopot főként tanulásra tervezzük majd alkalmazni. 

Mivel az irodai környezetben gyakran kell résztvenni akár hosszabb ideig tartó megbeszéléseken is, ezért az akkumulátort tekintve több órás üzemidővel rendelkeznek. Ez a HP Elitebook laptop például akár 2 órát is kibír töltés nélkül aktív használat mellett, ami ideális lehet ügyféltalálkozók esetére. 

A hasznos funkciókon felül alapvető elvárás egy üzleti laptoptól, hogy könnyen hordozható legyen, hiszen irodai használat esetén akár heti 5 napot kell utaznunk vele. Kinézetet tekintve általában letisztult, egyszerű designt kapnak, hiszen fontos, hogy a megbeszéléseken ezzel is komoly benyomást tudjunk kelteni. 

 

Kiknek ajánlottak az üzleti laptopok?

Egy ilyen gép jó választás lehet mindenkinek, aki az általános felhasználás mellett munkához vagy tanuláshoz is ezt az eszközt venné igénybe. Amennyiben viszont valamilyen speciális tevékenységet szeretnénk végezni, nem biztos, hogy ez lesz a számunkra ideális alternatíva, hiszen például egy grafikai munkához már más típusú szoftverek futtatására lesz szükségünk. 

Mindenképpen számolni kell azzal is, hogy ezek a gépek általában magasabb árkategóriát képviselnek, mint egy egyszerűbb típus. Ha egy gazdaságosabb megoldásnál szeretnénk maradni, érdemes szétnézni a használt üzleti laptopok között is. 

Ezek a gépek főként vállalati felhasználást követően kerülnek értékesítésre, majd átvizsgálást és felújítást követően lehet hozzájuk jutni. Így akár töredék áron vásárolhatóak meg a kívánt funkciókkal felszerelt gépek. 

 

Mire figyeljünk a vásárláskor? 

Mielőtt beszereznénk a számunkra szimpatikus üzleti laptopot, alaposan vizsgáljuk meg, hogy valóban minden szempontból megfelel-e az elvárásainknak. Ellenőrizzük az üzemidejét, illetve nézzük meg, hogy milyen csatlakozókkal rendelkezik. 

Olvassuk el a jótállásra, garanciára vonatkozó feltételeket, hogy előre tisztában legyünk vele, mit tehetünk, és hová fordulhatunk az esetleges meghibásodások esetén. 

Érdemes azt is időben átgondolni, hogy szükségünk van-e egyéb eszközre a laptop használatához, illetve hogy a már meglévő kiegészítőink kompatibilisek-e a választott géppel. 

Amennyiben olyan hordozható számítógépet szeretnénk beszerezni, amelyen az otthoni felhasználás mellett a munkához vagy tanuláshoz szükséges feladatainkat is el tudjuk végezni, jó választás lehet egy üzleti laptop. Mindenképpen érdemes azonban alaposan utánajárni az egyes típusok pontos funkcióinak, mielőtt véglegesen letennénk a voksunkat.

Amennyiben valamelyik termékünk felkeltette az érdeklődését, illetve további kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal.

Tartalomhoz tartozó címkék: 2024