Minden, amit egy használt laptop vásárlásáról tudni érdemes

Minden, amit egy használt laptop vásárlásáról tudni érdemes

 

Sokan vannak, akik kizárólag új eszközökben gondolkodnak, ha egy laptop beszerzéséről van szó, pedig ma már léteznek olyan források, ahonnan megbízható használt gépeket vásárolhatunk. Cikkünkben összefoglaltuk, mi az, ami fontos tudni a használt termékekről, megkönnyítve ezzel a döntés előtt álló vásárlók helyzetét. 

Miért nem jár kockázattal egy használt laptop megvétele?

Érthető, hogy többen félnek másodkézből beszerezni egy olyan készüléket, mint amilyen például egy PC vagy egy notebook, hiszen nem látunk rá, milyen hibákkal rendelkezhet. 

Ma már azonban nemcsak magánszemélyektől tudunk vásárolni ilyen eszközöket, hanem megbízható üzletekből is. Webáruházunk használt laptop kategóriájában több neves márka is képviselteti magát, így mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus termékeket. 

Minden feltöltött készülékhez tartozik egy adatlap, amelyen feltüntetésre kerülnek a laptop paraméterei, mind külső, mind a teljesítmény tekintetében. Mivel minden notebook átvizsgálásra kerül a webshopba való feltöltést megelőzően, ezért nem kell aggódni amiatt, hogy a használat során bármilyen meghibásodás jelentkezik. Ezenfelül minden termékhez jár egy minimum 12 hónapos garancia, így ha mégis tapasztalunk valamilyen nemkívánatos problémát, van kihez fordulnunk ezügyben. 

Természetesen, mivel használt termékekről beszélünk, előfordulhatnak ebből adódóan apró karcolások, kopások a laptop felületén. Ezekről minden esetben közlünk információt a termék adatlapján, ezen felül képet is csatolunk, hogy meg lehessen tekinteni a sérülést. 

 

Egy használt laptop előnyei

A használt laptop vásárlások legnagyobb előnye egyértelműen a költséghatékonyság. Amennyiben Ön is a legjobb ár-érték arányú megoldást keresi, mindenképpen érdemes lehet mérlegelni egy használt eszköz beszerzését. Itt ugyanis nyomott áron tudunk ugyanahhoz a teljesítményhez és funkciókhoz hozzájutni, amiért normális esetben a használt laptop árának sokszorosát kellene kifizetnünk. 

Külön pozitívum lehet még a gyors beszerzés. Aki már vásárolt újonnan laptopot, az előtt valószínűleg nem ismeretlen az a jelenség, hogy sok esetben hosszú heteket kell várni, hogy egy-egy termék újra készleten legyen. Ez a használt Lenovo Thinkpad laptop ezzel szemben szinte azonnal a rendelkezésünkre állhat, és neki is kezdhetünk a munkának!

Ne feledjük azt sem, hogy ha használt laptopot választunk, azzal együtt hozzájárulunk az elektronikai hulladék csökkentéséhez is, hiszen így nem kell leselejtezni az egyébként még tökéletesen működőképes eszközöket. 

 

Mit érdemes ellenőrizni a vásárlást megelőzően?

Mint minden laptopbeszerzés előtt, itt és célszerű utánajárni a teljesítménnyel, kapacitással kapcsolatos információknak. Ehhez persze tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan mire tervezzük használni az eszközt, illetve hogy milyen funkciókra lesz szükségünk az adott tevékenység elvégzéséhez. 

Ezenfelül járjunk utána az akkumulátor üzemidejének, főleg abban az esetben, ha gyakran használnánk a laptopot az otthonunkon kívül is. Ha a specifikációkat rendben találjuk, nézzük át a laptop külsejét, illetve bizonyosodjunk meg róla, hogy nincsenek számunkra zavaró karcolások az eszközön. 

Egy használt laptop beszerzése nemcsak költséghatékony, de megbízható megoldás is lehet. Megfelelő forrásból való beszerzés esetén pedig nem kell aggódnunk az esetleges meghibásodásoktól sem.

 

Amennyiben a weboldalunkon található termékekkel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségeken

 

Tartalomhoz tartozó címkék: 2024