Rólunk

A használt laptopokat és használt számítógépeket forgalmazó Star Elektro Kft. 1997-óta bejegyzett cég, amely kezdetben háztartási gépek és műszaki cikkek forgalmazásával foglalkozott.

 

Majd 2002-ben a piaci igényekhez alkalmazkodva a számítástechnika felé is nyitottunk és a forgalmazott termékek körét kibővítettük asztali számítógépek, perifériák és a közismerten megbízható, prémium, üzleti kategóriás használt notebookok forgalmazásával. Idővel ez utóbbi fő profillá vált. Majd a használt, gyártók által felújított, üzleti kategóriás notebook forgalmazása terén szerzett több éves tapasztalatot és kapcsolatokat felhasználva, 2012-ben megkezdtük a legjobb minőségű; főként „A” kategóriás,  Európából importált használt üzleti kategóriás notebookok nagykereskedelmét is.

 

Miben különbözünk másoktól?

 

Törekszünk mindig az „A” kategóriás használt laptopok, használt notebookok, használt számítógépek és használt monitorok beszerzésére, megbízható külföldi beszállítóktól, akikkel hosszú évek során kialakított bizalmi kapcsolatban állunk.

A nálunk található laptopokat, notebookokat, számítógépeket, monitorokat egyesével, alaposan vizsgáljuk át, mind esztétikai, mind műszaki állapot tekintetében. Amennyiben bármilyen esztétikai vagy műszaki hibát találunk, azt eredeti alkatrészekkel javítjuk. Amennyiben ez nem lehetséges, a hibát feltüntetjük az adott termék részletes leírásában és a termék csökkentett áron kerül eladásra.

A laptopokat, notebookokat, számítógépeket, monitorokat professzionális szerekkel letakarítjuk kívülről, majd belül is kitakarítjuk; a billentyűzetből és a ventilátorból a port szennyeződéseke kifújjuk, hogy laptop hűtése megfelelő legyen. A laptopokat és számítógépeket feltelepítjük és különböző tesztprogramok futtatásával is teszteljük működésüket. Mindezek után - ha megbizonyosodtunk a termékek tökéletes működéséről - kerülnek eladásra.

A használt laptopok akkumulátorait is teszteljük. A laptop akkumulátorokat körülbelül 60-70% -os terhelés mellett teszteljük, ami úgy zajlik, hogy az akkumulátort 100% -os töltöttségi szintre töltjük, majd elindítunk egy filmet teljes képernyőre nyitva és egy program segítségével mérjük a teljes lemerülésig eltelt időt. Az így megkapott értékeket találhatja meg a laptopok részletes leírásában.

A pixel és egyéb hibákat is vizsgáljuk a kijelzőkön. Amennyiben pixel hibát, foltot, karcolást vagy egyéb hibát találunk a laptopok vagy monitorok kijelzőjén, azt szintén feltüntetjük a termékek részletes leírásában alul az "Esztétikai állapot:" mezőnél. Az ilyen jellegű termékek csökkentett áron kerülnek eladásra.

 

Minden használt termékünkre minimum 12 hónap teljes körű hardveres garanciát vállalunk, illetve a Garancia kiterjesztés lehetőségével ez megnövelhető akár 2 évre is. ( Az akkumulátorokra jellegükből adódóan csak 6 hónap garancia vonatkozik)

    

Gyors garanciális ügyintézés. Amennyiben valamilyen garanciális ügyintézéssel keres meg bennünket, nem kell heteket várni a termékek javítására. Törekszünk a hibát orvosolni 1-3 napon belül, amennyiben a hiba kijavítására minden alkatrész rendelkezésünkre áll. Ellenkező esetben kérésre cseregépet biztosítunk a javítás idejére. A garanciális ügyintézést elsősorban emailban vagy az alábbi oldalon található űrlap kitöltésével kérhetik Ügyfeleink. 

 

Garanciálisi hiba bejelentése.

 

Használt laptopok és használt számítógépek esztétikai besorolása

Az általunk forgalmazott használt laptopokat vagy használt notebookokat és használt számítógépeket a küllemük alapján 4 kategóriába soroljuk:

  • „A+” kategóriás gépek: Ezek esztétikailag nagyon szép állapotban vannak, a használatnak a nyomai (billentyűzet kopása, karcolás a fedlapon stb.) vagy szinte egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben láthatók, sokszor teljesen újszerű állapotban vannak. A kijelző karc, folt és hibamentes állapotú.
  • „A” kategóriás gépek: Ezek szintén esztétikailag szép, megkímélt állapotban vannak. A normál használatnak a nyomai (billentyűzet enyhe kifényesedés, kisebb felülti karcok, kopások előfordulhatnak a burkolaton. A kijelző karc, folt és hibamentes állapotú.
  • „A-” kategóriás gépek: Ezeken még szintén a normál használat szembetűnőbb nyomai láthatók. Néhány erősebb karc, kopás, előfordulhat a burkolaton. A billentyűzet vagy touchpad enyhén kifényesedett lehet. A kijelzőn nem minden esetben, de előrofulhat enyhe világos folt, vagy kis szürket pötty, esetleg a billenzyűzet miatti kopás. Ezeket a hibákat minden esetben a termék részletes leírásánál feltüntetjük.
  • „B” kategóriás gépek ahol a használatnak a nyomai jóval észrevehetőbbek (kopott, erősen kifényesedett billentyűzet, karcos, kopott fedlap, kisebb törések, repedések a burkolaton stb.) A kijelzőn nem minden esetben, de előrofulhat enyhe világos folt, vagy kis szürket pötty, esetleg a billenzyűzet miatti kopás. Ezeket a hibákat minden esetben a termék részletes leírásánál feltüntetjük.

Ezeket a kategóriákat és a látható sérüléseket minden esetben feltüntetjük a használt laptopok leírásában az "esztétikai állapot" mezőben. Illetve kérésre képet is tudunk küldeni az adott notebookról.

Amennyiben a termék képeinél egy ® logot talál, az azt jelenti, hogy az adott használt laptopról, használt számítógépről vagy használt monitorról mi magunk készítettünk eredeti fotókat és a képeken látható konkrét használt gépet vagy monitort fögjuk Önnek elküldeni. 

 

A használt laptopok akkumulátor tesztje

Az akkumulátorokat a legtöbb esetben teszteljük, működési idejét feltüntetjük a notebookok leírásában. ( a tesztelést 60-70% leterheltség mellett végezzük)

 

A jótállás

A forgalmazott gépekre az akkumulátor kivételével 12 hónap teljes körű hardveres jótállást biztosítunk, amely jótállás, kiterjesztéssel bizonyos típusoknál 2 évre növelhető. Az akkumulátorokra 6 hónap jótállás van. A jótállás szoftveres meghibásodásra nem vonatkozik (vírus, meghibásodott rendszer fájl, nem megfelelő driver telepítés stb.) 

 

Munkatársaink:

Fógel Adrián hasznaltlaptop.eu

Fógel Adrián

értékesítő, boltvezető
(nagykereskedelem,
egyedi ajánlatok)


+36209922771
laptop@starelektro.hu

Team

Fógel Attila

értékesítő, boltvezető
(nagykereskedelem,
egyedi ajánlatok)laptop@starelektro.hu