EU ÁFA mentes vásárlás

ÁFA mentes vásárlás EU céges ügyfeleknek

EU közösségi adószámmal rendelkező (nem Magyarországi) cégek esetében lehetőség van nettó áron árut vásárolni, amennyiben a törvényi előírásoknak megfelelnek.

"A közösségi (európai uniós) adószám birtokában és használatával érvényesül a célországi adózásként ismert Európai Uniós irányelv, amely szerint a közösségi kereskedelmi kapcsolatok során az adót a beszerző fizeti meg."

Az Európai Uniós adószám megléte nem jelenti azt, hogy az adószám közösségi adószám is, ezért azt kérjük, ellenőrizd a VIES rendszerben.

A közösségi adószámot az adott ország adóhivatalától kell igényelni, az igénylés ingyenes, a részletekről egyeztess a könyvelőddel.

Az első lépés az EU adószám érvényességének ellenőrzése, ugyanis csak ennek birtokában lehetséges az ÁFA mentes számlázás.

 

EU adószám ellenőrzés a VIES rendszerében

 

A VIES rendszer szerint érvényes, de hiányos adatokkal szereplő adószámot nem fogadjuk el, kérjük gondoskodj róla, hogy minden szükséges adat megjelenjen a VIES rendszerben.

 

A vásárlás másik fontos feltétele, hogy harmadik fél (futár, szállítmányozó) által igazolható legyen, hogy a megrendelt termék a vásárló székhelyére vagy telephelyére lett kiszállítva. A szabályosság érdekében, ezért csak futárral való szállítás lehetséges, személyes átvétel nem megoldható!

 

A gördülékeny ügyintézés érdekében tehát a regisztrációkor kérjük, pontosan add meg a céges adataid, szállítási címnek a cég szék- vagy telephelyét add meg.