Ezért lehet kimondottan jó vétel egy felújított laptop!

Ezért lehet kimondottan jó vétel egy felújított laptop!

Miért érheti meg egyre inkább számolni egy-egy felújított laptop beszerzésének ötletével? Miért jelenthet ez a döntés akár több hasznot és jobb funkcionalitást, szemben mondjuk egy teljesen új készülék beszerzésével? 

A cikket nemcsak pénztárcakímélő megfontolásból javasolt elolvasni, hanem készülékvásárlás előtt mindenképp segíthet tudatosabb döntést hozni.

Honnan származnak a nálunk elérhető felújított laptop modellek?

Bár egy-egy felújított laptop számtalan felhasználási környezetből származhat, a nálunk elérhető modellek egytől egyig nagyvállalatok, bankok, biztosítók és multicégek osztályain voltak használatban korábban.

Vagyis olyan szervezeteknél, ahol a megbízhatóság, a folyamatos hosszú távú terhelés bírása alapvető elvárás. Tehát üzleti kategóriás prémium minőségű készülékekről beszélhetünk, amelyek rendszerint erős, strapabíró anyagok felhasználásával készülnek.

A hosszú élettartam érdekében ezeknél a gépeknél a hűtést rendkívül hatékonyan, ráadásul minimális zajszinttel oldják meg a gyártók. Sőt, még a kijelzőknél is kiemelt fókuszt kap az időtálló jelleg, ami nem reped el a rendszeres használat miatti gyakran ismétlődő le- és felnyitás hatására.

Hogy lesz egy multicégnél használatos készülékből felújított laptop?

Először is annak következtében, hogy a nagy bankoknál, pénzintézeteknél és multiknál az informatikai eszközök korszerűsítése 2-3 évente megtörténik. Bár a funkcionalitás a legtöbbször hibátlan, a mögöttes indok az eggyel újabb széria beszerzése.

A folyamat hatására ezek a használt laptop készülékek még legalább 5-6 éven képesek magas szinten kiszolgálni az igényeket. Egyenesen vétek volna tehát hulladékként kezelni őket, ami ráadásul nagyfokú környezetszennyezéssel is felérne.

Pontosan ezért foglalkozunk mi is kiemelten a Dell Latitude , HP Elitebook , HP Probook, Lenovo Thinkpad, Fujitsu Lifebook készülékek újbóli hasznosításával. Természetesen azt követően, hogy átestek az ilyenkor szokásos átnézésen és felújításon.

Egész pontosan mi is történik a felújítás keretei között?

A folyamat első lépése egy külső átvizsgálás, illetve tisztítás. Ennek keretei között az elsődleges cél megtisztítani a készüléket az évek alatt belekerült portól, illetve a különféle szennyeződésektől.

Természetesen történik egy szoftveres átvizsgálás is. Azért, hogy szoftverek szintjén minden szükséges funkció rendelkezésre álljon, méghozzá a joggal elvárható gyorsaság, illetve megbízhatóság mellett.

Ennél komolyabb beavatkozásra az esetek zömében nincs szükség. Egy külső-belső felújításra kell tehát gondolni. Aminek az eredményeként egy-egy elképesztő potenciállal bíró készülék beszerzése előtt nyílhat meg az ajtó.

Miért lehet rendkívül előnyös vétel egy felújított laptop?

Mindenekelőtt azért, mert a manapság elérhető laptopok között is TOP kategóriát képviselő modellekhez lehet ebben a formában, webáruházunk kínálatából hozzájutni. Méghozzá lényegesen alacsonyabb áron, mintha egy vadonatúj gépet keresnénk.

Szinte ugyanazt a teljesítményt, gyorsaságot és felhasználói élményt kaphatjuk tehát a pénzünkért cserébe ebben a formában. Anélkül, hogy ezért indokolatlan nagy anyagi áldozatot kellene hoznunk.

Nem beszélve arról, hogy az ilyesfajta szakértői procedúrán átesett modellek sok esetben megbízhatóan és hosszabb ideig teljesítenek. Függetlenül attól, hogy munkához, játékhoz vagy szórakozás céljából történik a használatuk.

Egy jó felújított laptop mindig alkalmas arra, hogy azon videókat nézzünk - például lehet macskás vagy kutyás videókat is nézni rajta, mindezt úgy, hogy nem fog semmi akadni vagy belassulni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: 2023