Mi az a Speedcam?

Mi az a Speedcam?
A sebességmérés ma már gyakorlatilag bárki számára lehetésges egy okostelefon segítségével - nincs hozzá szükség traffipiaxra, a technika csodájának köszönhetően. Ennek köszönhetően ma már gyakorlatilag bárkinek az okostelefonja traffipaxként használható. A rendszám és modell márka kinyerésére is alkalmas. Sokan kritizálták a megoldást etikai szempontból. 

 

A Speedcam vagy sebességkamera egy olyan eszköz vagy rendszer, amelyet általában közúti biztonsági célból használnak. A speedcam általában egy olyan kamera, amely képes azonosítani és rögzíteni a járművek sebességét. Gyakran használják a sebességkorlátozások betartásának ellenőrzésére. Az ilyen típusú kamerák a közutak mentén elhelyezett oszlopokra vagy tartókra vannak felszerelve, és a járművek sebességét mérve automatikusan rögzítik a jármű rendszámát vagy más azonosító adatait.

 

Az ilyen sebességmérő rendszerek a közlekedésbiztonságot hivatottak növelni, és segítenek csökkenteni a gyorshajtásból adódó balesetek kockázatát. A speedcam képesek pontosan rögzíteni a járművek sebességét, és ha valaki meghaladja a megengedett sebességhatárt, akkor automatikusan rögzítik az esetet, és a hatóságok számára bizonyítékot szolgáltatnak.

 

Fontos megjegyezni, hogy a speedcam-ok nem minden országban vagy régióban engedélyezettek vagy használatban vannak. Az egyes országok és joghatóságok eltérő szabályozásokkal rendelkezhetnek a sebességkamerák használatával kapcsolatban. Általában a sebességkamerák elhelyezését a közúti közlekedésbiztonság javítása érdekében hozzák létre.

 

A technika fejlődésének köszönhetően akár a használt laptopokra is lehetne ilyen szoftvert írni, habár ennek gyakorlati alkalmazása kérdéses. 

Tartalomhoz tartozó címkék: 2022