Hogyan oldható meg a laptop kijelzőcsere?

Hogyan oldható meg a laptop kijelzőcsere?

 

A kijelző a laptopok egyik legsérülékenyebb részének számít, ezért sajnos igen gyakori, hogy utazás, vagy pakolás közben megtörténik a legrosszabb, és megreped, vagy teljesen be is törik a monitorunk. Cikkünkben bemutatjuk, mikor lehet indokolt a laptop kijelzőcsere, illetve hogy mire kell figyelni, ha erre lesz szükségünk.

Miért nem lehet javítani a betört kijelzőt?

A laptopok egyik fő előnye a számítógépekkel szemben, hogy velük nem vagyunk helyhez kötve, hiszen akár a kanapén ülve, vagy utazás közben is tudjuk őket használni. Igen ám, de a gyakori hordozás következtében sajnos nagyobb eséllyel is sérül meg a készülékünk, mintha egész nap csak az íróasztalon pihenne. 

A kijelző esetében nemcsak a gép legsérülékenyebb, hanem a legdrágább részéről is beszélünk. Fontos tudni, hogy a monitor egyik legfontosabb része a fényáteresztő panel, amely igencsak bonyolult technológiával készül. Ebből kifolyólag ha ez a panel elromlik, szinte borítékolható, hogy cserélni kell a teljes kijelzőt. 

Mivel egy igen komplex alkatrészről beszélünk, ezért nem érdemes kísérletezni annak a megjavításával, érdemes azonnal szakemberhez fordulni. A vizsgálat során egy jó szervizben először is megpróbálják kideríteni, hogy tényleg a kijelző hibásodott-e meg, vagy valamilyen más jellegű problémáról van szó. 

Amennyiben úgy látják, hogy nem a videókártyával van a baj, hanem a kijelző berepedése, illetve a vezérlő meghibásodása a kiváltó ok, sajnos nincs más megoldás, mint kicserélni a teljes képernyőt. 

 

Mennyibe kerül egy laptop kijelzőcsere?

Ahogyan már említettük, a kijelző a notebookok legdrágább részének számít, így sok esetben igen költséges lehet a cseréje. Ez persze függ attól, hogy pontosan milyen típusú kijelző van a laptopban, így pontos árat csak egy megbízható szervizben fognak tudni mondani. 

Ha hibát észlelünk, fontos, hogy ne próbáljuk otthon megjavítani, hiszen ez több kárt okoz, mint használ. Ha van raktáron a szóban forgó kijelzőből, maga a szerelés egyébként általában nem vesz igénybe túl sok időt, így nem kell tartanunk attól, hogy hetekre búcsút kell inteni a készülékünknek. 

Az árajánlatot meglátva persze úgy is dönthetünk, hogy nem javíttatjuk meg a laptopunkat, és inkább egy új gép beszerzése mellett döntünk. A weboldalunk található használt laptopok között több neves gyártó termékei is elérhetők, ráadásul most 1 helyett 2 év garanciát biztosítunk minden notebook esetében. 

Ez a Dell üzleti laptop például gyors adatfeldolgozást és gördülékeny multitasking élményt biztosít, így akár hétköznapi, akár munkahelyi felhasználás esetén elégedettek lehetünk vele. 

 

Hogyan kerülhető el a kijelző sérülése?

A kijelző sérülése sajnos teljes mértékben ellehetetleníti a készülék használatát, ráadásul sok esetben lehet költséges annak cseréje. Érdemes ezért amennyire csak lehet, védeni a monitorunkat, hogy ne történhessenek meg ilyen balesetek. 

Ügyeljünk rá, hogy soha ne kerüljön folyadék annak közelébe- se innivaló, se tisztítószer ne érintkezzen a felületével. A tisztítást próbáljuk meg inkább egy mikroszálas kendő segítségével megoldani, amivel sokkal kíméletesebben lehetünk a készülékhez. Nem árt ezenfelül a hőmérsékletre is figyelni, hiszen ha túl meleg helyiségben tároljuk a gépet, az semmiképpen nem tesz jót az alkatrészeknek.

 

Amennyiben a weboldalunk elérhető termékekkel kapcsolatban kérdése, észrevétele merülne fel, kérem keressen minket a megadott elérhetőségeken.

Tartalomhoz tartozó címkék: 2024

Kapcsolódó termékek

Dell Latitude 5410 felújított laptop garanciával i5-8GB-256SSD-FHD

Gyors szállítás, garancia, 28 nap kipróbálásra, ingyenes visszaküldéssel!

CPU: Intel® Core™ i5-10210U 1,6GHz (4,2GHz Turbo / 6MB SmartCache)
RAM: 8GB DDR4 RAM  bővíthető 
SSD: 256GB NVMe SSD  bővíthető 
LCD: 14" | 1920 x 1080 | FULL HD | IPS
VGA: Intel® UHD Graphics
OS: Windows 11 Professional (telepítve)
Egyéb: Webkamera
Garancia:2 év, háztól-házig
154.990 Ft (122.039 Ft + ÁFA)

Dell Latitude 5490 felújított laptop garanciával i5-8GB-256SSD-FHD

Gyors szállítás, garancia, 28 nap kipróbálásra, ingyenes visszaküldéssel!

CPU: Intel® Core™ i5-7300U 2,6Ghz (3,5Ghz Turbo / 3MB SmartCache)
RAM: 8GB DDR4 RAM  bővíthető 
SSD: 256GB SSD  bővíthető 
LCD: 14" | 1920 x 1080 | FULL HD
VGA: Intel® HD Graphics 620
OS: Windows 10 Professional (telepítve)
Egyéb: Webkamera
Garancia:2 év, háztól-házig
89.990 Ft 79.990 Ft (62.984 Ft + ÁFA)
-11%