Jó választás egy használt asztali számítógép operációs rendszerrel?

Jó választás egy használt asztali számítógép operációs rendszerrel?

 

PC vásárlás előtt állva sokan kizárólag új készülékekben gondolkodnak, ami részben érthető, hiszen mindenkit vonzanak az azokhoz kapcsolódó, újonnan megjelenő technológiák. Nem érdemes azonban rögtön elvetni a használt PC vásárlásának lehetőségét sem, hiszen egy felújított asztali számítógép operációs rendszerrel sok esetben bizonyulhat jó választásnak. 

Cikkünkben bemutatjuk, milyen előnyei lehetnek egy használt PC-nek. 

Verhetetlen ár-érték arány

Egy használt PC beszerzése első hallásra talán nem tűnik olyan kecsegtetőnek, reálisan gondolkodva azonban hamar beláthatjuk, hogy teljesen észszerű döntés lehet egy ilyen készülék mellett letenni a voksunkat. Az új gépek a legtöbbször ugyanis igen magas áron mozognak, főleg, ha egy, az elmúlt időszakban megjelent PC-ről beszélünk. 

Mielőtt leadnánk a rendelésünket egy új modellre, érdemes feltenni magunknak a kérdést, hogy valóban többet tud-e majd a kinézett készülék, mint egy felújított PC? Bár a használtpiacon elérhető termékek között valóban nem a legújabb verziók közül válogathatunk, egy átlag felhasználónak sok esetben ezek a gépek is tudják biztosítani azokat a funkciókat és teljesítményt, amit egyébként is igényelne. 

 

Önnek is fontos a környezete? Vásároljon használt PC-t!

Napjaink egyik legfontosabb témái közé tartozik a környezetvédelem, hiszen mindenkinek az érdeke, hogy a lehető legkevésbé terheljük a bolygónkat. Használt PC termékek megvásárlásával azonban mi is hozzájárulhatunk az elektronikai hulladék mennyiségének a csökkentéséhez, hiszen a vásárlásunk által kevesebb készülék kerül kidobásra. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy a felújított gépek nem hozzák a kellő minőséget, vagy teljesítményt. A weboldalunkon elérhető használt számítógépek ugyanis csak részletes átvizsgálást követően kerülnek értékesítésre, az esetleges kisebb külső karcolások vagy hibák feltüntetésével. További megnyugtatást nyújthat a potenciális vásárlóknak a 2 év garancia, ami igény esetén akár 3 évre is kiterjeszthető a vásárlás során. 

Azzal tehát, hogy használt számítógépet vásárolunk, nem tesszük ki magunkat semmilyen kockázatnak, hiszen ugyanúgy biztosított a garancia, mint egy teljesen új termék vásárlása esetén. 

 

Megbízható és stabil asztali számítógép operációs rendszerrel

Sokan azt gondolják, hogy egy újonnan vásárolt PC biztosan stabilabb és megbízhatóbb lesz, mint egy használt készülék, ennek viszont sok esetben éppen az ellentéte igaz. Egy idősebb számítógépről ugyanis elmondható, hogy már bizonyított a megbízhatóság terén, máskülönben nem történt volna meg, hogy még több éves használat után is kiválóan működjön. 

Az is megfigyelhető, hogy a felújított számítógépek szoftverei, illetve meghajtói gyakran stabilabban működnek az újaknál. A Lenovo ThinkCentre használt számítógépek például igen erőteljes PC-nek számítanak, így ideális választás lehet beszerzésük akár otthoni, akár munkahelyi felhasználásra. Kompakt méretüknek köszönhetően pedig akkor is kifejezetten jó választásnak bizonyulnak, ha egy helytakarékos megoldást keresünk. 

Nem feltétlenül éri meg tehát minden esetben új számítógépet vásárolni, hiszen a felújított verziók is gyakran hozzák az igényelt teljesítményt és stabilitást. Ha Önnek is fontos a kedvező ár, illetve a megbízhatóság, igenis érdemes körülnézni a használt PC-k között. 

 

Amennyiben a weboldalunkon elérhető termékekkel kapcsolatban kérdése, észrevétele merülne fel, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségeken.
Tartalomhoz tartozó címkék: 2024

Kapcsolódó termékek

Lenovo ThinkCentre M73 felújított számítógép garanciával Pentium-8GB-240SSD

Gyors szállítás, garancia, 28 nap kipróbálásra, ingyenes visszaküldéssel!

CPU: Intel® Pentium® G3220T 2,6GHz (3MB SmartCache)
RAM: 8GB DDR3 RAM   változtatható 
SSD: 240GB SSD  változtatható 
VGA: Intel® HD Graphics
ODD: nincs
OS: Windows 10 Professional (telepítve)
Garancia:2 év, háztól-házig
29.990 Ft (23.614 Ft + ÁFA)