Miért előnyös a 24 colos monitor?

Miért előnyös a 24 colos monitor?

 

Az ideális méretű monitor kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen egy hosszabb távú beruházásról beszélünk. Sok esetben ajánlják a 24 colos monitor méretet, mint arany középutat, de valóban megfelelő lehet ez minden felhasználó számára? Tartson velünk, és merüljünk el a monitorok világában!

Milyen méretek léteznek?

Ahhoz, hogy meg tudjuk válaszolni ezt a kérdést, először is ismerkedjünk meg az itt használt mértékegységekkel. Bár a monitorok, illetve laptopok képernyőjét col-ban mérjük, nem mindenki van tisztában azzal, hogy ez pontosan mit is jelent centiméterben. Ha tehát a könnyebb megértés érdekében át akarjuk konvertálni a megadott col-t, akkor az 1 col (vagy más néven inch) = 2,54 cm váltást kell alkalmaznunk. 

Mekkora egy átlagosnak mondható monitor? Bár sokféle méret van a forgalomban, alapvetően kijelenthető, hogy egy átlagos, irodában használt monitor 22-24 colos képátlóval rendelkezik.

Ennél azonban léteznek kisebb, illetve nagyobb modellek is. A kisebb típusok általában 20 coltól indulnak, a 20” és az alatti méretek már inkább a mini kategóriába tartoznak. Ilyenek például a 16 inch-es hordozható verziók, amelyek ideális választásnak bizonyulhatnak abban az esetben, ha például sokat utazunk. 

Ha azonban otthoni, vagy irodai használatra keresünk eszközt, ideálisabb lehet egy kategóriával nagyobb, legalább 21 vagy 22 colos terméket választani. Itt már egy nagyságrenddel jobb ár-érték arányról beszélhetünk, kényelmesen tudunk rajta dolgozni, illetve akár tartalomfogyasztásra is alkalmas. 

Az arany középutat viszont általában a 23-24 colos monitorok jelentik, amelyek remekül tudják kezelni az 1080p felbontást. Ez ennél nagyobb, 25, vagy akár 33 inch-es eszközök pedig már inkább a gaming világában elterjedtek, illete használják még őket grafikai tervezéshez, illetve videószerkesztéshez is.

 

A 24 colos monitorok előnyei 

Erről a méretről bátran elmondható, hogy kiváló élményben részesítheti az átlagos felhasználókat, legyen szó akár filmek nézéséről, vagy munkavégzésről. 

Amennyiben tehát egy kellően nagy méretű terméket keresünk, amellyel egyébként nincsenek speciális, munkavégzéshez vagy gaming-hez köthető céljaink, érdemes lehet ebben a képátlóban gondolkodni. 

Irodai, vagy otthoni munka során egyre elterjedtebb, hogy két monitort is használnak egy munkaállomáson, ezzel megkönnyítve a multitaskingot. Ez a típus nem túl nagy méretéből adódóan erre a tevékenységre is megfelelő lehet. 

Amennyiben pedig túl kicsi a használatban lévő laptopja képernyője, kényelmes megoldást nyújthat, ha összekapcsolja azt egy 24 inches monitorral, ami mindenképpen nagy minőségi váltást tud majd jelenteni. 

 

A megfelelő ár-érték arány

Előfordulhat, hogy bár megtaláljuk a számunkra ideális típusú és méretű monitort, a magas árak miatt inkább elgondolkodunk egy kisebb mérettel való kompromisszumon. Mielőtt ezt megtennénk, érdemes lehet szétnézni a használt monitorok között is, hiszen ma már számos webáruház és üzlet forgalmaz ilyen termékeket is. 

Amennyiben pedig aggódunk azon, hogy a használt termék esetleg nem fog megfelelően működni, járjunk utána a garancia kérdésének, hiszen a leggyakrabban ezt a felújított monitorok esetében is tudják a kereskedők biztosítani. 

 

Amennyiben a honlapunkon lévő termékekkel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségeken
Tartalomhoz tartozó címkék: 2024