Miért hasznos a vezeték nélküli billentyűzet?

Miért hasznos a vezeték nélküli billentyűzet?

 

Míg néhány évvel ezelőtt még mindennapos volt, hogy kizárólag kábellel tudjuk összekötni a számítógépünket a különböző perifériákkal, ma már szinte nincs olyan eszköz, ami ne lenne elérhető vezeték nélküli változatban. Cikkünkben bemutatjuk, miért is lehet jó döntés egy vezeték nélküli billentyűzet beszerzése.

A vezeték nélküli technológiáról

Nem lehet vitatni, hogy milyen nagy mértékben kezdtek elterjedni a vezeték nélküli eszközök az elmúlt években. Míg korábban tele volt a munkaasztalunk az egérhez, billentyűzethez, vagy monitorhoz tartozó vezetékekkel, ma már szinte minden periféria esetében találhatunk kábel nélküli alternatívát. 

A weboldalunkon elérhető használt tartozékok között válogatva ráadásul jóval olcsóbban hozzá lehet jutni ezekhez, így kedvező áron is le tudjuk cserélni korábbi kiegészítőinket.

Mi az előnye az ilyen eszközöknek? Egyrészt jóval letisztultabb lehet velük a munkafelület, hiszen nem kell rendezgetnünk a folyamatosan összegabalyodó vezetékeket. Sokkal jobb ránézni egy olyan asztalra, ahol kizárólag a kiegészítőket láthatjuk a laptopunk mellett, és nem tarkítanak mindent a zavaró kábelek.

Ezenfelül az sem másodlagos, hogy ezzel a megoldással nem lesz szükségünk annyi bemenetre a gépünkön, mint korábban. Sokaknak lehet zavaró, hogy kevés csatlakoztatási lehetőség van a notebookon, amelynek következtében nem lehet egyszerre egy egeret, billentyűzetet, illetve fülhallgatót is használni. 

A vezeték nélküli technológia ezzel szemben nem igényel csatlakoztatást, így több periféria használható akár egyszerre is. 

 

Melyik vezeték nélküli billentyűzet a legjobb?

Ha a vezeték nélküli technológia mellett döntünk, nem árt mérlegelni pár további szempontot is, mielőtt kiválasztjuk az ideális billentyűzetet. Fontos például eldönteni, hogy mechanikus vagy membrános verziót szeretnénk-e. 

Alapvetően elmondható, hogy sokan preferálják a mechanikus típust, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik. Nemcsak, hogy tartósabbak, mint a membrános társaik, de könnyebben javíthatóak, illetve gyorsabb válaszidővel is rendelkeznek. Tisztításuk rendkívül egyszerű, ami szintén egy fontos szempont egy ilyen sokat használt eszköz esetében. Ezenfelül rengeteg különböző típusuk elérhető, így jobban tudunk köztük válogatni is. 

A membrános verzió beszerzésén tulajdonképpen annak érdemes elgondolkodnia, akit zavar a mechanikus billentyűzet jellegzetes kopogó hangja, illetve szeretne egy súlyban jóval könnyebb alternatíván dolgozni. Az egyszerű felépítés azonban azt eredményezi, hogy a tartozék könnyebben elhasználódik, ami valljuk be, jelentős hátránynak minősül. 

 

Bluetooth vagy rádiófrekvencia?

A vezeték nélküli billentyűzetek között is léteznek különböző technológiák, amelyekkel megoldható az eszköz csatlakoztatása a billentyűzethez. A Bluetooth egy olyan megoldás, amelyet ma már szinte kivétel nélkül minden számítógép, laptop és tablet támogat, így kiváló választás lehet emellett dönteni, ha több eszközhöz is szeretnénk csatlakoztatni a billentyűzetünket. 

Ha azonban kizárólag PC-hez való csatlakoztatás a célunk, a weboldalunkon elérhető rádiófrekvenciás billentyűzet is tökéletes szolgálatot tehet, amely tulajdonképpen a bekapcsolást követően már pár másodpercen belül használható is. 

A vezeték nélküli technológia kiváló megoldás lehet azoknak, akik szeretnének megszabadulni a munkafelületen össze-vissza tekergőző kábelektől, így megteremtve egy rendezettebb iroda érzetét. 

 

Amennyiben a weboldalunkon elérhető termékekkel kapcsolatban kérdése, észrevétele merül fel, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségeken.

Tartalomhoz tartozó címkék: 2024

Kapcsolódó termékek

Genius Smart KM-8200 Dual Color vezeték nélküli billentyűzet + egér

Genius Smart KM-8200 Dual Color vezeték nélküli billentyűzet + egér
Garancia:12 hónap
7.990 Ft (6.291 Ft + ÁFA)