Létezik gamer számítógép olcsón? Megéri szétnézni a használt termékek között!

Létezik gamer számítógép olcsón? Megéri szétnézni a használt termékek között!

 

A gamer világ szerelmeseinek nélkülözhetetlen, hogy birtokában legyenek egy olyan laptopnak vagy PC-nek, amely megfelelő teljesítményt biztosít ahhoz, hogy hódolni tudjanak kedvenc hobbijuknak. Cikkünkben bemutatjuk, hogy szerezhető be egy gamer számítógép olcsón, illetve hogy mire érdemes figyelni annak kiválasztásakor. 

Az ideális PC nyomában

Bármilyen célra is szeretnénk PC-t választani, nincs könnyű dolgunk, hiszen rengeteg kritériumot kell megvizsgálni, mielőtt meghoznánk a végleges döntést. Ez hatványozottan igaz, ha az ideális gamer PC megtalálása a cél, hiszen preferált játékok nem biztos, hogy minden modellen ugyanolyan jól fognak futni. Ezenfelül arról sem árt megbizonyosodni, hogy a választott gép hosszú távon is jól bírja majd a strapát.

Vannak azonban olyan bevált szempontrendszerek, amelyeken végighaladva reális képet kapunk arról, hogy a kinézett PC valóban megfelel-e majd az elvárásoknak. 

Azt, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk, természetesen nagyban befolyásolja az ár is, hiszen a gamer modellek általában jóval magasabb árkategóriát képviselnek, mint a hétköznapi használatra kialakított verziók. 

Ha szeretné minél költséghatékonyabban megoldani a PC beszerzését, érdemes lehet szétnézni a weboldalunkon elérhető használt számítógépek között. Ezek a termékek ugyanis bár rendelkeznek azzal a teljesítménnyel, amire egy ugyanolyan típusú, újonnan vásárolt gép képes, mégis jóval kedvezőbb árakon mozognak. 

 

Hogyan válasszunk gamer számítógépet olcsón?

Akár új, akár használt PC vásárlását tervezzünk, érdemes a választás előtt megvizsgálni néhány fontos paramétert. Az első és legfontosabb szempont egyértelműen a teljesítmény lesz. Egy gamer PC esetében a három leghangsúlyosabb tényező a videókártya, a memória, illetve a processzor teljesítménye, ami kulcsfontosságú lehet a legújabb, nagyobb gépigényű játékok futtatása esetén. 

Ezenfelül célszerű még megvizsgálni az SSD-tároló méretét is, hiszen egy ilyen számítógép nem árt, ha nagyobb tárolókapacitással rendelkezik. 

Processzor tekintetében törekedjünk arra, hogy legalább egy Intel i7-es, RAM szempontjából pedig egy 8 vagy 16 GB-os modell legyen a választottunk. Ne feledjük, folyamatosan jelennek meg az újabb játékok, amelyek egyre nagyobb gépigényt követelnek meg. Ha hosszú távra tervezünk a megvásárolni kívánt PC-vel, nem árt, ha preferáljuk a minél nagyobb teljesítményt. 

 

Milyen gyártókat érdemes előnyben részesíteni?

A nagy teljesítmény és az ár mellett fontos szerepet kell, hogy játsszon a döntésünkben az adott számítógép megbízhatósága is, hiszen mindenki olyan modellt szeretne a magáénak tudni, ami aztán évekig zavartalanul fog működni. 

 weboldalunkon elérhető használt PC-k egytől egyig elismert, megbízható gyártók termékei, legyen szó akár a HP, Dell, vagy akár a Lenovo modelljeiről. Az ezekhez biztosított 2 éves garancia pedig még inkább a vevők megnyugtatásául szolgálhat, hiszen így az esetlegesen felmerülő problémák esetén is lesz kihez fordulni. 

Nem érdemes kompromisszumot kötni egy kevésbé ismert gyártó alacsonyabb áron beszerezhető termékével, hiszen ez a választás akár kockázatokat is rejthet magában. A brand jó iránymutatást adhat arról, hogy mennyire megbízható is egy számítógép, így célszerű a járatlan helyett ebben a kérdésben is a járt utat választani. 

 

Amennyiben a weboldalunkon elérhető termékekkel kapcsolatban kérdése, észrevétele merülne fel, kérjük keressen minket a megadott elérhetőségeken

Tartalomhoz tartozó címkék: 2024

Kapcsolódó termékek

Dell Precision 3420 felújított számítógép garanciával i7-32GB-256SSD-1TB-AMD

Gyors szállítás, garancia, 28 nap kipróbálásra, ingyenes visszaküldéssel!

CPU: Intel® Core™ i7-7700 3,6Ghz (4,2GHz Turbo / 8MB SmartCache)
RAM: 32GB DDR4 RAM   változtatható 
SSD: 256GB NVMe SSD + 1TB HDD  változtatható 
VGA: AMD FirePro W4100
ODD: nincs
OS: Windows 10 Professional (telepítve)
Garancia:2 év, háztól-házig
119.990 Ft (94.480 Ft + ÁFA)